in , ,

MuhteşemMuhteşem DahiceDahice

El İşi Hobi Değil Zanaattır

El İşi Hobi Değil Zanaattır

Merhabalar,

Ben Emine AYDIN ÇAM

Uzunca zamandır el işi ürünleri ve teknikleri üzerine uğraşıyorum. Birçok el işi branşlarında kurslar, dersler ve workshoplara katılarak araştırma geliştirme yaptım. Yaparken de fark ettim ki bizler aslında bu alanda birçok beceriye genetik yatkınlık ile vākıf bir milletiz. Bu sebeple, ilk yazımın başlığını da buna uygun olarak yatkınlık ve becerilerimizi öne çıkaracak şekilde belirleyerek sizlerle buluşmaya karar verdim. İlerleyen dönemlerde sizlere birçok alanda kendinizin evde olan eski kıyafet vb. materyaller ile neler yapabilirsiniz konusunda paylaşımlarım olacak.

El işi, el işçiliği günümüzde yaygın olsa da değeri bilinmeyen bir zanaat. Oysaki eski zamanlara baktığımızda babaanne ve anneannelerimiz bu zanaatı çok farklı şekilde yaşamlarına dahil etmişlerdi. Mesela, eskiyen bir pantolon asla çöpe atılmazdı. Adını o zamanlar bilmeseler de patchwork(kırkyama) teknikleri ile minder, paspas gibi geri dönüşüm yaparlardı. Ya da eskiyen bir örgü kazak atılmaz, sökülür, paspas örülür veya bir çocuğun eline yine adını bile bilmeden amigurumi(örgü oyuncak) oyuncak olarak yapılır, tutuşturulurdu.

Günümüzde birçok el işinin adı var ve hepsine kısaca hobi deniyor ama ben derim ki: El işi hobi değil “zanaat“tır. Sizler de benimle bu konu hakkında düşüncelerinizi ve görüşlerinizi yorum olarak paylaşırsanız bir sonraki yazımda bana ışık tutarak yardım etmiş olursunuz.

Sevgiyle kalın… Sağlıcakla kalın…

Emine AYDIN ÇAM / Amigurumi Tasarımcısı & Eğitmeni

Ne Düşünüyorsun ?

14 Points
Upvote Downvote

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

hayat monoton mu

Hayat Monoton Mu?

İllüzyonunu Kendin Yaratırsın

İllüzyonunu Kendin Yaratırsın