in , ,

MuhteşemMuhteşem DahiceDahice

Erken Çocukluk Döneminde Anaokulunun ve Oyun Gruplarının Önemi

Erken Çocukluk Döneminde Anaokulunun ve Oyun Gruplarının Önemi

Merhaba anne-babalar. Konumuz anaokulu ve oyun gruplarının önemi. Anaokulu için, ilkokul öncesine hazırlık sağlayan bir adım diyebiliriz. Çocuklarımızın ilkokula sorunsuz başlayabilmesi için biz eğitimciler okul öncesi eğitim şart diyoruz. Hiç kuşkusuz, okul öncesi eğitimin çocuklar için ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. En büyük katkısı onların sosyalleşmesi diyebiliriz. Bizler nasıl arkadaşa ihtiyaç duyuyorsak onların da anne ve baba haricinde yaşıtları ile oynamaya ihtiyacı vardır. Günümüzde de yaşıtları ile bir araya gelmelerinin yolu, oyun grupları veya eğitim kurumlarıdır. Sosyalleşmeyi öğrenen çocuk, beraberinde paylaşmayı da öğrenir.

Önemli ve olumlu yanlarından biri de çocuklarımızın yetenekleri. İlerideki mesleklerini, hobilerini büyük ölçüde etkileyeceği kuşkusuz bir gerçek. Oyun gruplarında veya eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin gözlemleri ile onların ilgi alanları ve yetenekleri göz ardı edilmemiş olur. Bunların yanı sıra doğumdan itibaren anne-baba ile olan çocuğun onlardan bağımsız birkaç saat geçirmesi özgüvenlerini geliştirmelerine de katkı sağlar. Kendini ifade etmeyi öğrenerek dil gelişimine de katkı sağlamış oluruz.

İlkokula ön hazırlık için çocuğun psikomotor gelişimi de önemlidir. Kalem tutmayı, makas kullanmayı, ritim tutmayı vs. birçok gelişimi sağlamış olması okula uyum sağlaması için şarttır. Küçük yaşlardan itibaren önce ebeveynli oyun gruplarına birlikte katılarak sonrasında yaşıtları ile olan oyun gruplarına katılmalarını sağlamanızı öneririm. Zaten çocuklarımız arkadaşları ile oyunun tadına vardığında kreş veya anaokuluna severek gideceklerdir. Özetle onların her alanda gelişim sağlamaları için büyük ölçüde önemlidir.

Ne Düşünüyorsun ?

22 Points
Upvote Downvote

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Resim Yapmak İçin Nereden Başlamalıyım

Resim Yapmak İstiyorum ama Nereden Başlayacağımı Bilmiyorum

Gelsin Ev İşleri Bildiği Gibi

Gelsin, ev işleri bildiği gibi…