in , ,

MuhteşemMuhteşem DahiceDahice

Mindfulness ( Bilinçli Öz Farkındalık) Hareketi

mindfulness

Mindfulness diğer bir deyişle bilinçli öz farkındalık temelli hareket nedir? Açılış yazıma bu soruyla başlamak istiyorum.

Mindfulness ( bilinçli öz farkındalık ) temelli hareket nedir?

Her ne yapıyorsak fark ederek hareket etmek demek. Beden farkındalığı dediğimiz bedenimizdeki yansımalarına bakıyoruz. Spor, yoga, yürüyüş vs. her ne yapıyorsak hangi kaslarımız çalışıyor ya da nerede baskı hissediyoruz, neremiz ağrıyor bunların farkında olmak demek.

Rahatlamak için nefes çalışmaları ile birlikte bu noktalara nefesimizi gönderdiğimizi imajine edebiliriz. Böylece o noktaların nasıl rahatladığını fark edeceksiniz. Bilimsel olarak da sinir sisteminiz rahatlıyor, beyninize evet rahatladın sinyali gidiyor.

Konuyu fazla dağıtmadan toparlamak istiyorum. Bu hareket farkındalığını bedende uygularsak yoga, spor, egzersiz vs. dediğimiz bedendeki yansımalarını görürüz. Bedenimizi fark eder daha bilinçli hareket ederiz. Benim de odak çıkış noktam bu farkındalık oldu.

Aslında mandala ile başlayan yolculuğum hiç aklımda yokken yoga ve bilinçli beden farkındalığının ağır basmasıyla odak değiştirdi. Mandala gibi sanatsal işler yaparsanız oraya yönlendirirseniz zihninizle çalışırsınız. Düşünceleri daha sakinleştirebilir, odak noktanızı sabitler, berrak bir zihne sahip olursunuz. Zihin devamlı çalışır ve gerekli gereksiz veri üretir. Ayırt edebilmek kişiseldir.

Hangi inanca sahipsek dua, meditasyonla da enerji bedenlerimizi dengeleriz. Denge hayatın yapıtaşıdır. Kalp merkezimizde birleştirip hayata daha uyumlu yaşarız.

Nefes aracımızdır. İlk nefesle doğar, son nefesle dünyadan ayrılırız. Nefes çok önemlidir. Evren yasaları hep çalışır.

Kısaca tüm bu yollar kişiye kalmıştır.

Hakikat hep aynıdır, gidilecek yol farklıdır.

Bunların hepsini azar azar yapıp dengeli, sosyal hayata uyumlu ve hayatımızın efendisi oluruz. Kimin neye ihtiyacı varsa o gelir. Mandala, yoga hep niyetle başlar. Niyetine de dikkat etmek önemlidir.

Yolculuk insanı olarak yolunuz ışıklı ve başarılarla dolu olsun.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Sevgilerimle

Melike

Ne Düşünüyorsun ?

36 Points
Upvote Downvote

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

İllüzyonunu Kendin Yaratırsın

İllüzyonunu Kendin Yaratırsın

sufle-tarifi

Sufle Tarifi